Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssylt med citron och mynta

 
Skriv ut

Citrus och mint utgör ett friskt komplement till jordgubbens sötma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj bären. Är bären stora kan man dela eller mixa dem. Lägg bären i en gryta tillsammans med syltsockret och citronen. Koka upp och låt koka 2-5 minuter.
  2. Gör ett konsistensprov genom att lägga lite sylt på en kall tallrik och känn om den är lagom. Ta grytan från värmen, skumma noga.
  3. Häll upp sylten på varma, rena burkar och tillslut genast. Förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.