Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta med vanilj

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett tunt lager av jordgubbsgelé ger tårtan en vacker och god yta. Jag är barnsligt förtjust i frukt- och bärtårtor som är täckta av gelé och önskade mig alltid det när jag var liten, det vill säga när jag hade passerat prinsesstårtstadiet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda med mjöl och socker. Tryck ut i en rund form med löstagbar botten, 28 cm i diameter, och ställ kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajbottnen med en gaffel och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna.
  2. Smält chokladen och täck pajbottnen med den. Låt stelna. Fördela riven mandelmassa på chokladytan och bred över vaniljkrämen. Täck med skivade jordgubbar.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält dem försiktigt i kastrull på svag värme. Blanda dem med jordgubbssaften och låt stelna till äggvitekonsistens. Skeda då geléet på tårtan så att jordgubbarna täcks. Är geléet för tunt försvinner det ned i tårtan, är det för tjockt lägger det sig som klumpar. Passa alltså tills det blir litet seg-rinnande.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.