Ett tunt lager av jordgubbsgelé ger tårtan en vacker och god yta. Jag är barnsligt förtjust i frukt- och bärtårtor som är täckta av gelé och önskade mig alltid det när jag var liten, det vill säga när jag hade passerat prinsesstårtstadiet.
Instruktioner
- Smält smöret och blanda med mjöl och socker. Tryck ut i en rund form med löstagbar botten, 28 cm i diameter, och ställ kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajbottnen med en gaffel och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna.
- Smält chokladen och täck pajbottnen med den. Låt stelna. Fördela riven mandelmassa på chokladytan och bred över vaniljkrämen. Täck med skivade jordgubbar.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält dem försiktigt i kastrull på svag värme. Blanda dem med jordgubbssaften och låt stelna till äggvitekonsistens. Skeda då geléet på tårtan så att jordgubbarna täcks. Är geléet för tunt försvinner det ned i tårtan, är det för tjockt lägger det sig som klumpar. Passa alltså tills det blir litet seg-rinnande.
Publicerat den
15 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar