Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnöts- och chokladkakor

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Spröda, knapriga och underbart goda kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Sprid ut de hackade jordnötterna på en plåt och rosta i 8-10 minuter tills de är lätt gyllengula. Låt dem svalna. Lägg bakplåtspapper på ytterligare två plåtar.
  2. Lägg smöret och sockret i en skål och vispa med elvisp i 2-3 minuter tills blandningen blivit krämig. Vispa i ägget efter hand. Blanda mjöl, bakpulver och kakao, vänd ner detta i smörblandningen och se till att allt blandas väl mellan varje nervändning. Rör i jordnötterna och chokladen.
  3. Placera ut rågade matskedar av blandningen på plåten, med gott om utrymme för kakorna att flyta ut. Grädda i ugnen 15 minuter. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka. Låt dem ligga på plåten och hårdna innan de flyttas över till ett ugnsgaller, där de får svalna helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.