Denna kaka ska göras i tid, då den ska stå och dra i 1-2 dygn innan servering.
Mumsig!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och mjöla en sockerkaksform (1 liter).
- Häll vatten, mjölk, hackad choklad, smör och kryddor i en kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning tills smöret smält och ta sedan åt sidan.
- Vispa ägg och socker poröst.
Häll ner chokladblandningen i en stråle under omrörning.
Blanda bakpulver, mjöl, kakao och vaniljsocker och vänd ner i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i
1 timme eller tills kakan släpper i kanterna.
Det gör inget om den är kletig i mitten.
Vänd formen upp och ner på ett fat klätt med bakplåtspapper. Låt svalna.
- Koka samman vatten, honung och whisky i en kastrull i 5 minuter. Skeda den heta lagen över kakan. Täck över kakan noga med plastfilm och låt den stå svalt i 1–2 dygn.
- Finhacka chokladen till ganachen och lägg i en bunke.
Värm grädden försiktigt under omrörning tills den börjar koka.
Häll den över chokladen och rör om tills chokladen smält helt. Låt svalna en liten stund och häll sedan ganachen över kakan. Låt stelna.
- Vispa samman vispgrädde och crème fraiche. Servera kakan med gräddfraiche
Publicerat den
17 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar