Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julig chokladkaka med chokladganache

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna kaka ska göras i tid, då den ska stå och dra i 1-2 dygn innan servering. Mumsig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och mjöla en sockerkaksform (1 liter).
  3. Häll vatten, mjölk, hackad choklad, smör och kryddor i en kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning tills smöret smält och ta sedan åt sidan.
  4. Vispa ägg och socker poröst. Häll ner chokladblandningen i en stråle under omrörning. Blanda bakpulver, mjöl, kakao och vaniljsocker och vänd ner i smeten.
  5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 1 timme eller tills kakan släpper i kanterna. Det gör inget om den är kletig i mitten. Vänd formen upp och ner på ett fat klätt med bakplåtspapper. Låt svalna.
  6. Koka samman vatten, honung och whisky i en kastrull i 5 minuter. Skeda den heta lagen över kakan. Täck över kakan noga med plastfilm och låt den stå svalt i 1–2 dygn.
  7. Finhacka chokladen till ganachen och lägg i en bunke. Värm grädden försiktigt under omrörning tills den börjar koka. Häll den över chokladen och rör om tills chokladen smält helt. Låt svalna en liten stund och häll sedan ganachen över kakan. Låt stelna.
  8. Vispa samman vispgrädde och crème fraiche. Servera kakan med gräddfraiche

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.