Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julig rödkålsterrine med sauce verte

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här färgsprakande terrinen med klassiska julsmaker som apelsin och nejlikor kräver lite förberedelse och arbete men är väl värd mödan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Täck en avlång 1,5 liters brödform med ugnssäker plastfilm. Ta till ordentligt med plastfilm så att du har tillräckligt för att täcka överdelen innan du sätter in terrinen i ugnen.
  3. Koka upp en stor gryta med saltat vatten. Låt de späda rödkålsbladen koka i cirka 1 minut eller tills de blir mjuka. Ta upp dem och skölj i kallt vatten.
  4. Vispa sönder äggen och tillsätt grädde och mjölk. Vispa samman och tillsätt salt, peppar, fond, nejlikor samt skal och saft apelsin. Varva rödkålsblad och äggsmet i den klädda brödformen. Bryt eventuellt kålbladen i mindre bitar om de är för stora. Vik över plastfilmen på toppen så att terrinen är helt täckt.
  5. Baka terrinen mitt i ugnen i cirka 1,5 timme. Ta ut terrinen och lägg en tyngd ovanför som passar i formen. Ställ in terrinen i kylskåp när den svalnat och låt stå över natten. Ta sedan bort tyngden, men ha kvar terrinen i sin form tills servering.
  6. Sås: Lägg örterna och litet av crème fraichen i en mixer. Mixa till en slät, grön smet och rör sedan ner resten av crème fraichen och majonnäs. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  7. Skär skivor av terrinen och lägg på en bricka eller fat. Lägg en liten klick sås på varje skiva och toppa gärna med en örtkvist.
  8. Servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • BakadJohanna 26 september 2011

    ska man låta platsfilmen sitta på när man ugnsbakar!? :S

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.