Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Juliga linsbiffar med saffransyoghurt

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag konstruerade dessa biffar till alla vegetarianer och/eller allergiker som ju också vill ha kul mat på julbordet. Hela artikeln finns här: http://njutmaten.blogspot.com/2009/12/matnyttigt-gront.html

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj linserna och koka upp dem i rikligt med vatten, lägg lite buljong/fond i vattnet och pudra över koket med kanel och paprikapulver ett par gånger. Efter ca en kvart har linserna kokat sönder och det är dags att hälla av vattnet. Fräs vid sidan av detta upp den finhackade rödlöken i smör, tillsätt en halv tesked honung i pannan.
  2. Häll av linserna i ett durkslag, stjälp sedan upp massan i en ugnsform eller på ett större fat. Blanda i löken, hackad bladpersilja och krydda med salt, peppar och mald eller nystött hel kryddpeppar till belåtenhet (kan behövas mer än i receptet, beroende på tycke och smak). Smaka av kontinuerligt så att det blir en fin balans av smaker, kanelen skall bara anas gentemot kryddpepparn.
  3. När smeten kallnat helt så går det lätt att forma till biffar. Stek (helt i en panna utan höga kanter) på medelhög värme i rikligt med smör. Låt steka en bra stund på ena sidan innan du vänder, de blir lätt sköra annars.
  4. Såsen som hör till gör du så här: Rör ut saffran i yoghurten, riv ned citronens yttersta gula skal och låt dra en smula så att alla smaker hänger med.
  5. Till servering: blodröda pärlor från ett granatäpple och massor av bladpersilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.