Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Juligt mathavre med brysselkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färgsprakande inslag på julbordet. Går även bra att använda andra typer av gryn t ex bulgur eller kamutvete.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs mathavre med olja och saffran i en kastrull tills allt är jämnt gult. Häll i vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
  2. Ansa och dela brysselkålen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek brysselkålen, rödlök och chili. Stek tills lök och brysselkål mjuknat något och fått lite färg.
  3. Vänd ihop med mathavret och pressa över apelsinsaft. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.