Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkryddat knäckebröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En ny spännande variant på knäckebröd kryddat med kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37°. Häll mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt 30-40 min.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela upp degen i bitar och kavla ut till runda kakor i grovt rågmjöl, ca 20 cm i diameter. Nagga bröden och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Lägg kakorna på galler och låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.