Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kabis - Libanesisk pickles

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God och nyttig pickles där du kan välja bort sockret om du vill. Receptet är till 1 literburk med pickles. Den går fort att göra men ska stå i 2-3 veckor innan den ätes.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till ättikslagen i en kastrull och hetta upp. Lagen behöver inte koka, rör om tills salt och eventuellt socker löses upp. Smaka av och tillsätt mer ättika socker eller salt om du vill.
  2. Diska glasburken i hett vatten. Förbered sedan grönsakerna. Tvätta dem väl, ansa och skär i önskad storlek. Gurkorna däremot ska behållas hela om du har sådana med.
  3. Varva grönsaker, chili, vitlök och lagerblad jämnt i glasburken. De ska ligga väldigt tätt i hop så tryck till grönsakerna ordentligt. Häll över ättikslagen och vicka lite på burken så vätskan fördelas jämnt. Vätskan ska nå hela vägen upp till kanten. Är det för lite vätska kan du hälla lite ättika och vatten direkt i burken. Ställ burken på en mörk och sval plats och låt stå i 2-3 veckor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.