Ett recept på Libanesiskt tunnbröd från en Libanesisk kokbok.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Jättegott fast jag råkade blanda alla ingredienser ihop i ett så det där med att jästen ska först blandas ut med vätskan blev lite galet. Men det gick bra ändå och bröden blev jättegoda och de var mättande också. Ska baka dem igen nu!!!! =)
hur mycket är en halv msk jäst i vanlig jäsT?
En halv matsked torrjäst väger 5 gram och det är 12 gram i ett torrjästpaket som motsvarar ett paket vanlig jäst. Så svaret är att det motsvarar knappt ett halvt paket (25 g) vanlig färsk jäst. Färsk jäst ska, som någon kommenterade, lösas i ljummen degvätska innan de torra ingredienserna tillsätts, medan torrjäst blandas med mjölet innan degvätskan (varm)tillsätts.
Hejsan! Jättegott bröd! Enkelt att göra dessutom. Vi fyllde bröden med kebab och grönsaker och det blev supergott. Det får högsta betyg av mej! Tack för receptet. Mvh Lilas.
Jättegott recept =) Men jag undrar om jag missuppfattat att bröden ska vara 2cm tjocka när man stoppar dem i ugnen? Mina bröd blev inte som libabröd man köper utan tjockare än pitabröd. Fast jättegoda :)
Men 2cm låter tjockt ? För liba bröd är väldigt tunna och jag undrar hur stora ska bollarna vara egentligen som en tomat tex eller?