Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Libanesiskt tunnbröd

(6 kommentarer)  
 • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett recept på Libanesiskt tunnbröd från en Libanesisk kokbok.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Blanda ingredienserna tillsammans, arbeta ihop degen. använd handflatan och pressa degen med rörelser brot från dig tills den är slät. täck degen och låt den vila i 30 min. Dela degen i små kulor och låt vila 20 min. Kavla kulorna platta i 2 cm tjockoch låt dem vila igem i 20 min. grädda i ugnen 5 min i 250 °C.
 2. Obs! Sockret ger brödet det gulbruna färg under gräddning . För att nå det äkta Libanesisk bröd. degen måste vila lång tid som det står i receptet. Under gräddning skall alla bröden blåsa upp sig. När brödet är färdig låt den kallnar en stund sedan förvaras i plast påse.

Liknande recept

Kommentarer (6)

 • Chatya 23 mars 2008

  Jättegott fast jag råkade blanda alla ingredienser ihop i ett så det där med att jästen ska först blandas ut med vätskan blev lite galet. Men det gick bra ändå och bröden blev jättegoda och de var mättande också. Ska baka dem igen nu!!!! =)

 • fish_man168 4 juli 2009

  hur mycket är en halv msk jäst i vanlig jäsT?

 • maithab 13 juli 2009

  En halv matsked torrjäst väger 5 gram och det är 12 gram i ett torrjästpaket som motsvarar ett paket vanlig jäst. Så svaret är att det motsvarar knappt ett halvt paket (25 g) vanlig färsk jäst. Färsk jäst ska, som någon kommenterade, lösas i ljummen degvätska innan de torra ingredienserna tillsätts, medan torrjäst blandas med mjölet innan degvätskan (varm)tillsätts.

 • lilas 25 oktober 2009

  Hejsan! Jättegott bröd! Enkelt att göra dessutom. Vi fyllde bröden med kebab och grönsaker och det blev supergott. Det får högsta betyg av mej! Tack för receptet. Mvh Lilas.

 • miasjattsy 28 december 2010

  Jättegott recept =) Men jag undrar om jag missuppfattat att bröden ska vara 2cm tjocka när man stoppar dem i ugnen? Mina bröd blev inte som libabröd man köper utan tjockare än pitabröd. Fast jättegoda :)

 • [email protected] 23 april 2013

  Men 2cm låter tjockt ? För liba bröd är väldigt tunna och jag undrar hur stora ska bollarna vara egentligen som en tomat tex eller?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.