Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbröd i gjutjärnspanna

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25-30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Perfekt tunnbröd för den som inte äger eller har tillgång till bakstuga med vedeldad ugn. Hur gott som helst kan jag lova!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda rågsikt, bakpulver och salt i en skål. Rör i filmjölk och sirap i mjölblandningen, så att mjölet börjat blanda sig i vätskan. Använd sedan elvisp med degkrokar, degblandare, eller knåda för hand tills degen har blivit jämn och slät deg. Lägg upp på mjölat bakbord och dela den i ca 25 bitar. Använd rikligt med mjöl då du kavlar ut degen till ganska tunna bröd. Har du naggkavel, så är det bara en fördel att använda den. Värm pannan (gärna gjutjärn) till medelvärme och lägg brödet i en torr panna. När brödet har bubblat upp kan du vända kakan tills den får en lätt färg. Låt kakorna svalna på ett galler med en bakduk över. Ät och njut av nygräddat tunnbröd

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • annpr1 22 december 2013

    Toppen bröd.....sååå gott och enkelt!!!!!

  • rogerpersson 21 februari 2015

    Imponerande gott och lätt att göra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.