Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Källarfranska

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Jättegoda...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till fingervarmt ca: 37 grader. Rör ut jästen i vattnet i en degbunke. Tillsätt olja, salt och rågsikt. Arbeta in mjölet till lagom fast och kladdfri deg som släpper bunkens kanter. Använd gärna maskin för bästa möjliga bearbetning.
  2. Strö över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek ca: 30 minuter.
  3. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig. Dela i 5 delar och forma varje del till en längd. dela varje längd i 5 bitar. Vänd varje bit i lite mjöl och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Täck med bakduk och låt jäsa ca: 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 225 grader i ca: 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.