Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Källarfranska

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett gott frukostbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet, häll på mjölken och värm den fingervarmt.
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av degspadet och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt resten av degspadet, salt och ev socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och seg och smidig. Låt den jäsa under duk 30 - 45 min eller tills knappt dubbel storlek.
  3. Dela degen i jämn tjocka släta längder.Skär dom tvärs över i bitar. Vänd dom i lite mjöl. Lägg dom sedan med snittytan uppåt på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk till knappt dubbel storlek.
  4. Grädda mitt i ugnen 250 gr 6 -8 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.