Läckra cupcakes med kaffe, valnötter, morötter och russin. Toppade med en krämig kaffefrosting.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en muffinsplåt för 12 muffins med pappersformar.
- Vispa smör och socker ljust och luftigt.Tillsätt äggen, ett i taget, vispa ordentligt mellan varje ägg. Sikta ner mjöl, bakpulver och kaffepulver i smeten. Rör om. Vänd ner rivna morötter, hackade valnötter och russin. Rör om försiktigt.
- Fyll formarna till ca 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut plåten från ugnen och låt svalna ca 5 minuter. Flytta över kakorna på ett galler och låt dem kallna helt.
- Vispa philadelphiaost, florsocker och kaffe till en smidig konsistens. Tillsätt mer florsocker om det behövs. Rör ner kaffelikören.
- Häll frostingen i en spritspåse. Använd tex en tyll med stor rund öppning. Börja spritsa i ytterkanten av cupcaken och för spritsen inåt i cirklar inåt i mitten. Avsluta med en liten topp.
- Dekorera med hackade valnötter.
Publicerat den
16 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar