Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffe- och valnötscupcakes

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Läckra cupcakes med kaffe, valnötter, morötter och russin. Toppade med en krämig kaffefrosting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en muffinsplåt för 12 muffins med pappersformar.
  2. Vispa smör och socker ljust och luftigt.Tillsätt äggen, ett i taget, vispa ordentligt mellan varje ägg. Sikta ner mjöl, bakpulver och kaffepulver i smeten. Rör om. Vänd ner rivna morötter, hackade valnötter och russin. Rör om försiktigt.
  3. Fyll formarna till ca 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut plåten från ugnen och låt svalna ca 5 minuter. Flytta över kakorna på ett galler och låt dem kallna helt.
  4. Vispa philadelphiaost, florsocker och kaffe till en smidig konsistens. Tillsätt mer florsocker om det behövs. Rör ner kaffelikören.
  5. Häll frostingen i en spritspåse. Använd tex en tyll med stor rund öppning. Börja spritsa i ytterkanten av cupcaken och för spritsen inåt i cirklar inåt i mitten. Avsluta med en liten topp.
  6. Dekorera med hackade valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.