En mjuk kaka med en kombination av kaffe och choklad.
Instruktioner
- Värm mjölken försiktigt, den ska inte koka!
Tillsätt kaffepulvret och rör tills det löst sig.
- Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under rejäl omrörning.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölblandningen till äggsmeten växelvis med kaffemjölken.
- Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diam.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175º ca 40 minuter.
- Glasyr:
Lös kaffepulvret i vattnet. Rör ut florsockret och vaniljsockret i kaffet. Smält matfettet och tillsätt det i en fin stråle under kraftig vispning. Bred krämen på kakan. Smula sönder lite kaffepulver och strö det över.
Publicerat den
29 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar