Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalaskaka med mocka

 
  • Serverar: 18-20 portioner
Skriv ut

En mjuk kaka med en kombination av kaffe och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken försiktigt, den ska inte koka! Tillsätt kaffepulvret och rör tills det löst sig.
  2. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under rejäl omrörning.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölblandningen till äggsmeten växelvis med kaffemjölken.
  4. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diam. Grädda i nedre delen av ugnen i 175º ca 40 minuter.
  5. Glasyr: Lös kaffepulvret i vattnet. Rör ut florsockret och vaniljsockret i kaffet. Smält matfettet och tillsätt det i en fin stråle under kraftig vispning. Bred krämen på kakan. Smula sönder lite kaffepulver och strö det över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.