Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kåldolmar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbar svensk klassiker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka upp vatten och salt i en väl tilltagen kastull. Stick en kniv i roten på kålhuvudet och sänk ned i kokande vatten så att det går enkelt att lyfta upp huvudet då och då.
  3. Lossa bladen efter hand de är färdiga och lägg dem på en plåt så att de torkar.
  4. Finhacka löken och fräs den utan att den tar färg.
  5. Blanda färsen med ägg, mjölk och den stekta löken och fördela färsen och fördela i kålbladen. Tänk på att färsen ska vara ganska lös. Rulla ihop till paket och lägg tätt i en form,
  6. Häll över sirap och några klickar smör. Sätt in i ugn på 175 grader i cirka 30 minuter.
  7. Rårörda lingon: Rör lingonen med sockret tills sockret löser sig.
  8. Servera kåldolmarna med rårörda lingon och steksky.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.