En underbar svensk klassiker!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka upp vatten och salt i en väl tilltagen kastull. Stick en kniv i roten på kålhuvudet och sänk ned i kokande vatten så att det går enkelt att lyfta upp huvudet då och då.
- Lossa bladen efter hand de är färdiga och lägg dem på en plåt så att de torkar.
- Finhacka löken och fräs den utan att den tar färg.
- Blanda färsen med ägg, mjölk och den stekta löken och fördela färsen och fördela i kålbladen. Tänk på att färsen ska vara ganska lös. Rulla ihop till paket och lägg tätt i en form,
- Häll över sirap och några klickar smör. Sätt in i ugn på 175 grader i cirka 30 minuter.
- Rårörda lingon: Rör lingonen med sockret tills sockret löser sig.
- Servera kåldolmarna med rårörda lingon och steksky.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar