Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaliforniska pizzor

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Pizza med fyllning ovanpå osten istället för tvärtom är faktisk riktigt lyckad, fick det här receptet från kompis

Ingredienser

Instruktioner

deg: Bryt ner jästen i mindre bitar i en bunke. Tillsätt vatten och rör om så att jästen löser upp sig. Blanda i olja, honung,salt o mjöl. Arbeta ihop degen, jäs 30 min. sätt på ugnen på 225 grader. Dela jästen i fem bitar, kavla, ut varje del till en pizzabotten, så stora att det går att få 2 stycken på varje plåt, grädda 3 min, ta ut och pensla bottnerna med olivolja, ev med pressad vitlök . Strimla tomaterna och strö hälften på de två först gräddade bottnerna, andra hälften på nästa omgång bottnar. Strö över basilika, men täck med skivad ost. Sätt in pizzorna i ugnen igen och grädda ca 6 min. Lägg sedan parmaskinka och flagad parmesanost på de heta bottnerna. Servera

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.