- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ett expriment som visade sig bli mycket lyckat. Underbar sås som passar lika bra till kycklingbröst om man föredrar det.
En riktig festrätt som går att förebereda och som smakar lyx!
LCHF-vänligt om man utesluter potatisen och serverar ex blomkålsgratäng eller mos till.
Instruktioner
- Börja med att salta och peppra filén runt om. Stek den gyllenbrun i smör i en stekgryta. Tvätta apelsinen och riv skalet från hela apelsinen. Se till att inte få med något vitt. Pressa i vitlöksklyftorna i grytan och ha i apelsinskalet så det fräser med några sekunder. Tillsätt vatten, buljong, timjan och saften av en halv apelsin. Stick en termometer i kalkonen och bräsera under lock tills termometern visar 65°
Ta upp kalkonen och låt vila. Sila skyn och koka upp på nytt. Tillsätt grädden och koka ihop lite. red ev av med 1 tsk potatismjöl ut rört i vatten.Tillsätt mer apelsin saft om man vill ha mer apelsinsmak. Smaka av med mer salt eller buljong om man tycker det behövs.
- Skiva upp kalkonen, lägg upp på ett fat, slå på såsen och dekorera med apelsinskivor, snittade och vridna fint över köttet.
Potatisklyftor, hasselbackspotatis eller gratäng är gott till.
Publicerat den
5 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar