Enkelt och mycket delikat. Den nötsmakande ruccolasalladen sätter extra piff på den lena kalkonmoussen.
Instruktioner
- Putsa ev bort fett från kalkonköttet och skinkan och tärna det fint. Mixa köttet tillsammans med portvin/apelsinjuice och kesella i en matberedare/mixer.
- Vispa grädden till hårt skum. Skölj, torka och repa av timjanbladen, hacka dem fint. Skölj citronen i ljummet vatten och riv eller skala av det yttersta citronskalet, hacka det fint. Blanda ner alltsammans i kalkon/skinkpurén. Smaka av med salt och kajennpeppar. Häll upp i en skål, täck över med plastfolie och ställ kallt i en timma.
- Skölj ruccolabladen, torka och fördela dem på 4 tallrikar. Blanda citronjuice, vinäger och olivolja. Stänk dressingen över salladsbladen.
- Doppa en sked i kallt vatten, forma äggliknande bollar av moussen och lägg upp på tallrikarna. Servera genast.
Publicerat den
30 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar