Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonmousse med ruccola

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkelt och mycket delikat. Den nötsmakande ruccolasalladen sätter extra piff på den lena kalkonmoussen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa ev bort fett från kalkonköttet och skinkan och tärna det fint. Mixa köttet tillsammans med portvin/apelsinjuice och kesella i en matberedare/mixer.
  2. Vispa grädden till hårt skum. Skölj, torka och repa av timjanbladen, hacka dem fint. Skölj citronen i ljummet vatten och riv eller skala av det yttersta citronskalet, hacka det fint. Blanda ner alltsammans i kalkon/skinkpurén. Smaka av med salt och kajennpeppar. Häll upp i en skål, täck över med plastfolie och ställ kallt i en timma.
  3. Skölj ruccolabladen, torka och fördela dem på 4 tallrikar. Blanda citronjuice, vinäger och olivolja. Stänk dressingen över salladsbladen.
  4. Doppa en sked i kallt vatten, forma äggliknande bollar av moussen och lägg upp på tallrikarna. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.