Kalkonspett med en fräsch sallad och smarrig äppeldressing är en säkerligen uppskattad middag.
Instruktioner
- Skär kalkoninnerfilén i mindre bitar och trä upp på grillspett. Krydda spetten med ingefära, chili, salt och peppar. Skär äpplet i 2 cm stora bitar.
- Hetta upp en stekpanna och häll i 1 msk olivolja. Lägg både spett och äppelbitar i pannan. Låt kalkonspetten bli genomstekta och få fin färg. Äppelbitarna är klara när de blivit mjuka och lite gyllenbruna.
- Dela tomater och romansallad och lägg på ett stort fat.
Skölj bönorna i vatten och lägg bönorna på fatet.
- När äppelbitarna är färdigstekta, ta upp dem ur pannan och mosa ihop dem med olivolja, vinäger, yoghurt, salt, peppar, socker och eventuellt lite extra ingefära.
- Servera spetten med äppeldressingen och salladen.
Publicerat den
30 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar