Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonspett med sallad och dressing

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Kalkonspett med en fräsch sallad och smarrig äppeldressing är en säkerligen uppskattad middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kalkoninnerfilén i mindre bitar och trä upp på grillspett. Krydda spetten med ingefära, chili, salt och peppar. Skär äpplet i 2 cm stora bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och häll i 1 msk olivolja. Lägg både spett och äppelbitar i pannan. Låt kalkonspetten bli genomstekta och få fin färg. Äppelbitarna är klara när de blivit mjuka och lite gyllenbruna.
  3. Dela tomater och romansallad och lägg på ett stort fat. Skölj bönorna i vatten och lägg bönorna på fatet.
  4. När äppelbitarna är färdigstekta, ta upp dem ur pannan och mosa ihop dem med olivolja, vinäger, yoghurt, salt, peppar, socker och eventuellt lite extra ingefära.
  5. Servera spetten med äppeldressingen och salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.