Man glömmer lätt bort hur gott det är att äta kallt kött, där smaken kommer fram på ett annorlunda sätt. Till det passar nya, lite söta och friska såser, som denna fräscha mangovariant. Passar även bra på buffén.
Instruktioner
- Lägg köttfärsen i en stor skål, tillsätt salt, buljongpulver, svartpeppar och potatismjöl. Rör om väl. Tillsätt äggen ett i sänder och slå i grädden lite i taget. Arbeta smeten kraftigt så att den blir jämn och fin.
- Lägg bakpapper i en ugnssäker, avlång form och häll i köttfärssmeten. Slå formen mot en bänk så att färsen packar sig väl.
- Grädda färsen i 175 grader, ca 45 minuter. Lägg gärna ett lock eller aluminiumfolie över efter 30 minuter så att färsen inte får någon nämnvärd färg. Ta ut färsen och låt den kallna.
- Rör samman gräddfil, mango chutney och mandel eller jordnötter. Skär upp köttfärslängden i ½ cm tjocka skivor och lägg dem på tallrikarna. Servera med mangosåsen. Passar även att ställa fram på ett buffébord.
Publicerat den
1 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar