Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall laxpaj med spenat & dill

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här pajen är suverän som ensamrätt en sommarlunch, eller som en höjdare på buffébordet! En av mina absoluta favoriter. Bra också eftersom det mesta jobbet kan göras redan dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm diameter, eller kavla ut den och lägg i formen.
  2. Grädda pajskalet i 225 grader, ca 20-25 minuter. Hårdkoka under tiden äggen och låt dem sedan kallna.
  3. Finhacka äggen och strimla laxen. Hacka inte riktigt allt ägg, utan spara äggklyftor el -skivor till garneringen.Spara lite laxstrimlor att garnera med också. Blanda ägghacket och laxstrimlor med fyllningens övriga ingredienser.
  4. Lägg i fyllningen i det förgräddade, kalla pajskalet och garnera till sist med sallatsblad, citron, dill, lite laxstrimlor samt äggskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.