Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kallrökt lax med rotfrukter och rosévinägrett

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Välj gärna ett lite fruktigare rosévin till dressingen. Dressingen passar även bra till gravad lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär morötter och selleri i riktigt tunna strimlor. Ansa och skär purjolöken i rikrigt tunna strimlor. Doppa rotfrukterna hastigt i kokande vatten och låt rinna av. Ansa och skiva rädisorna. Blanda rotfrukter och rädisor.
  2. Lägg ut laxskivorna på tallrikar och fördela rotfrukterna ovanpå.
  3. Blanda vin, senap och socker. Vispa i olivoljan och smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över lax och rotfrukter och garnera med dillkvistar. Servera med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.