Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvfärsburgare med päron- och fänkålsslaw samt ädelost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt gott i världen på en enda burgare. Himlen nästa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg färsen i en bunke och tillsätt kalvfonden, salta och peppra. Försök att inte blanda färsen för mycket - burgarna blir saftigare då. Forma till 4 bollar och platta till dem något. Stek dem i smör i ca 5 minuter på varje sida.
  2. Strimla fänkålen och päronet i fina skivor, gärna med hjälp av en mandolin. Lägg i en skål och blanda med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt.
  3. Dela hamburgerbröden (hamburgerbröden blir extra goda om man smörsteker dem på varje sida först) och lägg på generöst med röran. Toppa med nystekta kalvfärsburgare och mycket ädelost. Ta en tugga och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.