Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvschnitzel med kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Schnitzel med svampsås är en omtyckt klassisk rätt. Den smakar extra gott när den lagas på kalvkött och skogens gula guld, färska kantareller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och borsta av svampen och skär av den nedre delen av foten. Halvera svampen eller skär den i fjärdedelar beroende på storlek. Skala och tärna lök och vitlök.
  2. Ta av timjan- och persiljebladen från kvistarna och hacka örterna fint.
  3. Torka av kalvschnitzlarna och banka ut dem lätt. Krydda med salt och peppar på båda sidor. Strö totalt ca 1 msk mjöl på båda sidor av schnitzlarna.
  4. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills löken mjuknar. Lägg sedan i svampen och krydda med timjan, salt och peppar. Lägg på locket och låt fräsa 5 minuter.
  5. Blanda resten av mjölet med grädde och vin. Häll blandningen samt buljongen över svampen och låt sjuda 6 minuter utan lock. Rör om då och då.
  6. Hetta upp resten av oljan i en stor teflonstekpanna och stek schnitzlarna 3 minuter på varje sida. Tillsätt persiljan till svampsåsen och servera köttet med såsen. Servera med strimlad, råstekt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.