Schnitzel med svampsås är en omtyckt klassisk rätt. Den smakar extra gott när den lagas på kalvkött och skogens gula guld, färska kantareller.
Instruktioner
- Ansa och borsta av svampen och skär av den nedre delen av foten. Halvera svampen eller skär den i fjärdedelar beroende på storlek. Skala och tärna lök och vitlök.
- Ta av timjan- och persiljebladen från kvistarna och hacka örterna fint.
- Torka av kalvschnitzlarna och banka ut dem lätt. Krydda med salt och peppar på båda sidor. Strö totalt ca 1 msk mjöl på båda sidor av schnitzlarna.
- Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills löken mjuknar. Lägg sedan i svampen och krydda med timjan, salt och peppar. Lägg på locket och låt fräsa 5 minuter.
- Blanda resten av mjölet med grädde och vin. Häll blandningen samt buljongen över svampen och låt sjuda 6 minuter utan lock. Rör om då och då.
- Hetta upp resten av oljan i en stor teflonstekpanna och stek schnitzlarna 3 minuter på varje sida. Tillsätt persiljan till svampsåsen och servera köttet med såsen. Servera med strimlad, råstekt potatis.
Publicerat den
8 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar