Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel och lingonkaka

 
Skriv ut

Gör en tjusig garnering uppepå kakan, spritsa grädden och lägg på lingonen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst.. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och kanel.
  2. Smält matfett, Tillsätt vatten och låt det bli varmt. Häll vätskan i smeten och blanda väl. Vänd ner lingon.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, 1 liter. Grädda i 175 grader, ca 30 min. Låt kakan stå några min. Stjälp upp och låt kallna under formen.
  4. Garnera med vispad grädde och lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.