Med inspiration från USA där bullarna gärna har mycket fyllning och glasyr. Storleken är något nedtonad i denna version men går givetvis att göra större.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Rör tills den lösts upp. Blanda ner smör, socker och mjöl. Knåda degen smidig, ca 8 minuter i hushållsmaskin eller ca 15 minuter för hand. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Fyllning:
Rör ihop alla ingredienserna.
- Dela degen i två delar. Kavla ut varje bit till en avlång platta, ca 20x70 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop varje platta till en rulle. Skär i ca 5 cm breda bitar. Lägg rullarna i bullformar med hög kant ställda på en plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa upp ägget och pensla bullarna med äggvispet. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Ta ut och låt svalna. Vispa ihop alla ingredienserna till glasyren och bred över bullarna när de svalnat.
Publicerat den
6 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar