Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffekaka med färskostglasyr

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Självklart ska det vara en kaka till kaffet! Och vad passar inte bättre än en kaka som innehåller kaffe, har en krämig färskostglasyr och knapriga nötter. Rosta gärna nötterna innan du lägger dem på kakan. Det blir extra gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst. Rör i smörblandningen och kaffet i äggsmeten. Sikta i bakpulver och mjöl och rör till en slät smet. Blanda noga så att det inte blir några klumpar. Om du inte använder bakplåtspapper, smörj och bröa en kakform, 30x20 cm. Häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Glasyr: Rör färskost jämnt med florsocker.
  4. Bred glasyren över kakan och strö över nötterna som gärna har rostas innan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.