Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamelliserad julgröt

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En god julgröt med en sorts risgrynsgröt som bas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, häll i risgrynen och rör om. Slå på vattnet och koka i c:a 15 minuter. Späd efter hand med mjölken och låt gröten koka i ytterligare en halvtimme under omrörning.
  2. Smaka av med salt och rikligt med socker. Blanda grötsockret och sätt ugnen på 225 grader. Lägg gröten i en ugnsfast form och strö över grötsockret så att det täcker gröten. Sätt på översta falsen i ugnen och låt stå tills gröten får en vacker karamelliserad yta, tar c:a 5-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.