En ny tappning på cheesecake med smaker från grönsakslandet.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till färskosten och vispa till en krämig konsistens.
- Skala och dela päronen i halvor. Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg den i en kastrull. Tillsätt socker och vatten och koka upp. Lägg i päronhalvorna och låt sjuda ca 20 minuter. Dra av från värmen, tillsätt citronsaft och låt päronen svalna.
- Tvätta och skiva jordärtskockorna tunt, gärna på mandolin eller med en osthyvel. Klicka ner smöret i en kastrull, lägg ner de skivade jordärtskockorna och värm till ca 140 grader under omrörning tills de är krispiga. Ta upp och lägg dem på hushållspapper, salta.
- Servera päronhalvorna med färskosten, ringla på lite av lagen. Smula över maränger. Toppa med krispiga jordärtskockor och mynta.
Publicerat den
12 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar