Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ny tappning på cheesecake med smaker från grönsakslandet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till färskosten och vispa till en krämig konsistens.
  2. Skala och dela päronen i halvor. Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg den i en kastrull. Tillsätt socker och vatten och koka upp. Lägg i päronhalvorna och låt sjuda ca 20 minuter. Dra av från värmen, tillsätt citronsaft och låt päronen svalna.
  3. Tvätta och skiva jordärtskockorna tunt, gärna på mandolin eller med en osthyvel. Klicka ner smöret i en kastrull, lägg ner de skivade jordärtskockorna och värm till ca 140 grader under omrörning tills de är krispiga. Ta upp och lägg dem på hushållspapper, salta.
  4. Servera päronhalvorna med färskosten, ringla på lite av lagen. Smula över maränger. Toppa med krispiga jordärtskockor och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.