Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummakaka med äpplen

 
Skriv ut

Den perfekta kakan till eftermiddagskaffet. Den blir bäst i en 2-liters form med löstagbar botten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Smörj och bröa formen. Skala äpplena och skär dem i klyftor.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Fördela fettet i mjölblandningen så att det blir en grynig massa, tillsätt ägg och mjölk och rör ihop till en smet.
  4. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna. Släta till ytan och strö på hackad mandel och pärlsocker.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, kontrollera med en sticka att kakan är färdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.