Vill du briljera med en dessert som kombinerar smaker och konsistenser på bästa sätt?
Instruktioner
- Tips; Gör nötmuslin och moussen i förväg och värm bara hjortronen vid servering.
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och kardemumma i en kastrull. Sjud försiktigt under omrörning tills det precis börjar koka. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och låt dem smälta i gräddblandningen.
- Sila blandningen genom en finmaskig sil. Häll upp i portionsformar och låt stelna i kylen i ca 3 timmar.
- Musli: Grovhacka pistagenötter och hasselnötter. Blanda alla ingredienser till muslin i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 10 minuter. Rör om och rosta ytterligare 5 minuter, tills muslin är gyllenbrun. Låt kallna.
- Rårör hjortron med socker och värm i en kastrull. Servera moussen, garnerad med citronmeliss, hjortron och nötmusli.
Publicerat den
2 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar