Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummamousse med varma hjortron och nötmusli

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Vill du briljera med en dessert som kombinerar smaker och konsistenser på bästa sätt?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips; Gör nötmuslin och moussen i förväg och värm bara hjortronen vid servering.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och kardemumma i en kastrull. Sjud försiktigt under omrörning tills det precis börjar koka. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och låt dem smälta i gräddblandningen.
  3. Sila blandningen genom en finmaskig sil. Häll upp i portionsformar och låt stelna i kylen i ca 3 timmar.
  4. Musli: Grovhacka pistagenötter och hasselnötter. Blanda alla ingredienser till muslin i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 10 minuter. Rör om och rosta ytterligare 5 minuter, tills muslin är gyllenbrun. Låt kallna.
  5. Rårör hjortron med socker och värm i en kastrull. Servera moussen, garnerad med citronmeliss, hjortron och nötmusli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.