Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karin kaka

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Har döpt den efter mig eftersom den inte har något namn. Har troligen fått receptet av någon men vet inte vem. Kolakulor som jag har i receptet finns bland plockgodis och har choklad över sig, små oregelbundna kulor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och porös. Blanda vetemjöl, vanillinsocker och bakpulver i en bunke. Häll ner i äggblandningen. rör försiktigt. Häll ner smöret och rör ihop.
  2. Häll i en liten långpanna (min är 25*35 cm) Strö kulorna ovanpå. Jag bakar oftast med kolakulor för då blir kakorna lite sega. Med jordnötter blir dem salta.
  3. Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter.
  4. Skär i rutor när kakan har svalnat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • DoctorWho 5 november 2012

    Jättegod och seg kaka hela familjen ger den en femma. Jag tog 25 dumlekolor som jag delade i fyra bitar/kola och strödde ca 50g hackade salta jordnötter över.

  • DoctorWho 24 februari 2013

    Jag bakade den till jul och släktingarna på besök fick en ny favoritkaka. Vanligtvis brukar kakorna som bakas till jul läggas i frysen och räcka gott och väl till en födelsedag strax efter jul, men INTE denna kaka! Jag bakade en till som nästan var slut efter att födelsedagsgästerna gått hem. TACK för ett otroligt gott kakrecept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.