Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karins hälsobröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Passar både till frukost och lunchsalladen

Ingredienser

Instruktioner

1 Lös jästen i vattnet, tillsätt salt och honung. Rör om så att smälter. 2. Tillsättt övriga ingrediensser, vetemjölet sist. Det ska bli en ganska lös deg. Låt jäsa ca 1 tim till dubbel storlek. 3 Ta upp degen på mjölat bakbord. Baka ut till två runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakpappper. Låt jäsa ca 30 min. Värm under tiden ugnen till 225 g. 4. Skåra ett kors med vass kniv. strö över lite grahamsmjöl. 5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Bröden är färdiga nä det låter ihåligt då man knackar på dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.