Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler med smak av medelhavet

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här är en utav den godaste kasslergratängen jag har ätit. Får tacka min mor som bjöd på denna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor nästa rakt igenom, låt längen hänga ihop i botten.
  2. Smula ner fetaosten i en bunke och rör ut tillsammans med creme fraichen till en smulig sås. Lägg kasslern i en ugnsfast form och klicka såsen mellan skivorna. Klicka resten av såsen runt i kasslern i formen.
  3. Stoppa oliverna mellan och runt kasslern. Skala och skiva rödlöken och stick in lökringarna mellan skivorna. Vrid några varv med pepparkvarnen.
  4. Grädda i 200 gr i ca 15 min. tills kasslern är genomvarm

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • havrepuffen 14 mars 2009

    Supergod - högsta betyg! Har spridit receptet på jobbet - alla tror jag har provat det här nu! Tusen tack - å hälsa Ingrid!

  • Ingela_w 15 mars 2009

    Jättegott, kul med ett lite annorlunda kassler recept!!

  • essim 4 maj 2009

    Hej! Det här var gott. Jag glömde dock att ha i rödlöken men det blev gott i alla fall. Men nästa gång ska jag inte glömma den för jag kommer att göra denna rätt fler gånger. Hälsningar Annica

  • UlU 30 oktober 2009

    Supergott, vi blev oplanerat väldigt väldigt många till middag en dag och passade då på att göra detta. Men för att det skulle räcka till flera så tärnade jag kasslern och bredde över fetaoströran och la rödlök och oliver ovanpå som en gratäng. Alla tycket det var fantastiskt gott, stora som små =) Tack för receptet!

  • sparta 15 augusti 2011

    Enkelt recept men jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.