Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kastrullbröd med vinteräpple och kummin

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Läckert och gott bröd som görs i en kastrull!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och rör ut med lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resterande vatten och övriga ingredienser. Rör ihop till en lös deg. Täck bunken med plastfolie. Låt degen jäsa över natten eller i ca 10 timmar i rumstemperatur.
  2. Stjälp ut den lösa degen på ett mjölat bakbord med hjälp av en slickepott. Ta hjälp av slickepotten för att vika degen ett par gånger tills du känner att den håller ihop och får en rund form. Låt jäsa övertäckt ytterligare i 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Ställ in en ugnssäker kastrull, ca 18 cm i diameter, i ugnen och låt den bli varm. Ta ut kastrullen ur ugnen och strö lite mjöl i botten. Stjälp ner degen i kastrullen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare ca 45 minuter. Stjälp upp brödet, använd eventuellt en bordskniv för att lossa det från kanten. Låt brödet svalna helt på ett ugnsgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.