Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kavringstårta med Gubbröra

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ville ha något nytt på buffébordet vid kräftskivan och denna tårta komponerade jag då utifrån två andra recept. Tårtan passar bra till buffé, t ex till midsommar eller påsk- och julbordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fettet. Skiva ner kavring i en matberedare och kör den tillsammans med fettet. Tryck ut allt i botten i en löstagbar form.
  2. Hacka lök, ägg, ansjovis och dill. Blanda ihop allt med gräddfilen till en röra. Bred röran över kavringsbotten och ställ i kylskåp fram till servering. Garnera gärna med lite rödlökshack, dill och gräslök.
  3. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • senorohg 10 augusti 2009

    Provade denna rätt i helgen, den blev våldsamt populär. Har säkert kunnat göra 10 st och allt har nog gått åt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.