Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kebabklubbor med potatisklyftor och tomatsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt fredagskäk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatisklyftor: Sätt ugnen på 225º. Skala potatisen om skalet är tjockt, är det tunt skölj bara. Skär varje potatis i 6 - 8 klyftor. Bred ut dem i en ugnslångpanna, gärna med ett bakplåtspapper i botten så fastnar det inte. Ringla oljan över potatisen och blanda runt ordentligt så att allt blir inoljat. Strö över saltet. Stek i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk men har en krispig yta, 25 - 30 minuter.
  2. Kebabklubbor: Blanda färsen först med salt och kryddor, sedan med mjölk. (Vitlök och sambal kan uteslutas). Forma smeten med fuktade händer till 8 biffar (klubbor) och stick in en pinne i sidan på varje.Stek klubborna i margarinet i en stekpanna 2 - 3 minuter per sida.
  3. Tomatsalsa: Skär tomaterna i små tärningar, hacka örtbladen grovt och löken fint. Skär gurkan på längden med en osthyvel eller potatisskalare så att det blir långa remsor. Blanda alla ingredienser till salsan utom gurkan och låt den stå och dra i kylen en stund före servering. Servera klubborna med potatis, salsa och gurkremsor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.