Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Key lime pie

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Limegelén på den här pajen höjer smaken lite extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gelé: Lägg gelatinbladen ikallt avtten i 5 minuter. Koka upp vatten och socker och koka tills sockret lösts upp. Sila i limesaften. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i lagen. Häll lagen i en form, ca 6*10 cm, täck invändigt med plastfolie. Ställ i lylen för att stelna i ca 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut smulorna i en fyrkantig form ca 15*15 cm. Förgrädda i ugnen ca 5 minuter och sänk ugnsvärmen till 150 grader.
  3. Vispa ihop kondenserad mjölk och äggulor. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet av 2 lime och pressa saften ur alla 3. Mät upp saften till 1 dl. Blanda ner limeskal och saft i smeten. Häll smeten i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna. Skär kakan i rutor och garnera med limegelé i tärningar och finstrimlat limeskal. Servera vispad grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.