Limegelén på den här pajen höjer smaken lite extra.
Instruktioner
- Gelé: Lägg gelatinbladen ikallt avtten i 5 minuter. Koka upp vatten och socker och koka tills sockret lösts upp. Sila i limesaften. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i lagen. Häll lagen i en form, ca 6*10 cm, täck invändigt med plastfolie. Ställ i lylen för att stelna i ca 2 timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut smulorna i en fyrkantig form ca 15*15 cm. Förgrädda i ugnen ca 5 minuter och sänk ugnsvärmen till 150 grader.
- Vispa ihop kondenserad mjölk och äggulor. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet av 2 lime och pressa saften ur alla 3. Mät upp saften till 1 dl. Blanda ner limeskal och saft i smeten. Häll smeten i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna. Skär kakan i rutor och garnera med limegelé i tärningar och finstrimlat limeskal. Servera vispad grädde till.
Publicerat den
7 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar