Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kibbe med lök, pinjenötter och sultanrussin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I detta receptet är kibbe en version av små rugbybollformade köttbullar som fyllts med kryddig lök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bulgurvetet i en stor skål. Slå på kokande vatten. Låt stå minst 15 minuter. Låt rinna av i finmaskig sil och pressa ut överflödigt vatten. Låt svalna.
  2. Fyllning: Skala och skiva löken och stek den i olja tills den blivit gyllenbrun och mjuknat. Tillsätt kanel, pinjenötter och russin och fortsätt steka tills pinjenötterna fått en smula färg. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
  3. Blanda samman bulgurvetet med övriga färsingredienser till en jämn smet. Smeten ska arbetas lite längre än normalt så att den blir hård och håller formen. Använd eventuellt elvisp med degkrokar i knappt ca 2 minuter.
  4. Dela upp smeten i 12 delar. Tvätta händerna och olja in dem lätt.
  5. Rulla varje bit till en kula och platta ut till en rund platta. Lägg ½ msk lökblandning i mitt och tillslut mycket noga. Forma till spetsiga rullar. Stek i olivolja på medelvärme tills de fått fin färg.
  6. Servera eventuellt överbliven fyllning till.
  7. Servera kibbarna i pita bröd med sallad och yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.