I detta receptet är kibbe en version av små rugbybollformade köttbullar som fyllts med kryddig lök.
Instruktioner
- Lägg bulgurvetet i en stor skål. Slå på kokande vatten. Låt stå minst 15 minuter. Låt rinna av i finmaskig sil och pressa ut överflödigt vatten. Låt svalna.
- Fyllning:
Skala och skiva löken och stek den i olja tills den blivit gyllenbrun och mjuknat. Tillsätt kanel, pinjenötter och russin och fortsätt steka tills pinjenötterna fått en smula färg. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
- Blanda samman bulgurvetet med övriga färsingredienser till en jämn smet. Smeten ska arbetas lite längre än normalt så att den blir hård och håller formen. Använd eventuellt elvisp med degkrokar i knappt ca 2 minuter.
- Dela upp smeten i 12 delar. Tvätta händerna och olja in dem lätt.
- Rulla varje bit till en kula och platta ut till en rund platta. Lägg ½ msk lökblandning i mitt och tillslut mycket noga. Forma till spetsiga rullar.
Stek i olivolja på medelvärme tills de fått fin färg.
- Servera eventuellt överbliven fyllning till.
- Servera kibbarna i pita bröd med sallad och yoghurt.
Publicerat den
24 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar