Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsbiffar med curry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagat och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kryddiga biffar som går utmärkt att göra på kikärter från burk. Skölj dem väl före tillagningen. Har du tid blötlägger och kokar du torkade kikärter i förväg. Kokta kikärter går utmärkt att frysa.
  2. Skölj kikärterna i durkslag och låt dem rinna av väl. Finfördela dem i matberedare eller mixer. Hacka löken och pressa vitlöken. Blanda ner lök, vitlök, curry, majsstärkelse och salt. Kör så att allt blandas.
  3. Ta upp smeten, forma rullar (ca 5 cm i diam). Skär dem till cm-tjocka biffar. Forma till lite och stek i olja några minuter på var sida. Vänd dem försiktigt.
  4. Serveras med ris och tzatziki

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.