Smakrika biffar med sting. Aiolin är väldigt gott till, istället för lime kan du ta citron.
Gör dubbelsats av biffarna och lägg i frysen. Blixtsnabb middag nästa gång!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skär morötterna i stavar. Dela blomkålen i mindre bitar. Ta även med blasten. Vänd runt grönsakerna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen i 20-25 minuter, eller tills morötter och blomkål är mjuka men fortfarande har sin spänst kvar.
- Mixa sönder kikärterna och blanda med ägg, lök, ingefära, vitlök, salt och cayennepeppar. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i kikärtssmeten. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små platta biffar. Stek ca 2 minuter per sida.
- Aioli:
Vispa äggulor, senap och lime hårt, gärna med elvisp. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock konsistens. Smaka av med salt och cayennepeppar.
- Servera aiolin till biffarna och rostade grönsakerna.
Publicerat den
23 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar