Goda bullar till soppan - mellanmålet - buffén -
Instruktioner
- Häll av kikärterna i ett durkslag och spola dem i kallt vatten, låt rinna av väl. Mixa kikärterna till en slät smet med hjälp av en mixerstav.
- Värm vattnet till 37°C i en kastrull. Tillsätt kikärtspurén och blanda ut den i vattnet.
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av degspadet och rör ut jästen. Häll i resten av spadet. Rör ner salt, honung, margarin, fänkål, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet, spar lite till utbakningen.
- Arbeta degen väl, i matberedare 8 - 10 minuter.
Strö lite mjöl över degen, täck över bunken och ställ den att jäsa i ca 60 minuter.
"Buffa" ner degen efter 30 minuter, detta ger mer arom åt brödet.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och bearbeta den lätt. Dela degen i 20 lika stora bitar och rulla till bullar.
- Doppa ovansidan av bullarna i grahamsmjöl eller dinkelmjöl och lägg över dem på plåtar.
- Täck plåtarna och låt bullarna jäsa en andra gång i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Sätt in bullarna mitt i ugnen, sänk värmen till 225°C - grädda i 8 - 10 minuter. Lägg över bullarna på galler och låt de svalna under en kökshandduk för att bevara sin mjuka skorpa.
- Servera gärna med Milda Lätt och ett gott pålägg.
Publicerat den
27 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar