Smakar som en svensk mazarin men utan mandelmassa.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°.
- Pajdeg: Sikta i mjölet i en skål och fingra sönder smöret med fingrarna. Tillsätt äggvitan och vaniljsockret och arbeta ihop till en smidig deg. Ta en bit deg och platta till. Tryck ut jämt i små pajformar och ställ på en plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Fyllning: Häll mjölk och vatten i en kastrull på spisen och låt nästan koka upp. Tillsätt sockret och vispa tills det har upplöst. Tillsätt citronjuicen och dra bort kastrullen från plattan. Låt svalna.
Vispa upp äggen lätt och sila av i en sil. Blanda ihop äggen med den avsvalnade vätskan.
- Häll äggfyllningen i pajskalen och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Låt sedan svalna på galler.
Publicerat den
10 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar