Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesiska äggkrämsbakelser

 
Skriv ut

Smakar som en svensk mazarin men utan mandelmassa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Pajdeg: Sikta i mjölet i en skål och fingra sönder smöret med fingrarna. Tillsätt äggvitan och vaniljsockret och arbeta ihop till en smidig deg. Ta en bit deg och platta till. Tryck ut jämt i små pajformar och ställ på en plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Fyllning: Häll mjölk och vatten i en kastrull på spisen och låt nästan koka upp. Tillsätt sockret och vispa tills det har upplöst. Tillsätt citronjuicen och dra bort kastrullen från plattan. Låt svalna. Vispa upp äggen lätt och sila av i en sil. Blanda ihop äggen med den avsvalnade vätskan.
  4. Häll äggfyllningen i pajskalen och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Låt sedan svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.