Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesiska chiliräkor med bambuskott

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Ingefäran ger stark smak och asiatisk touch. Variera mängden efter eget tycke. Mängden ingefära i receptet ger anrättningen en ganska mild smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered: Skala och hacka räkor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skiva salladslök.
  2. Risflingor: Koka enligt förpackning tills de mjuknat (ca 6 min). Låt rinna av i såll.
  3. Woka: Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner jordnötsolja.
  4. När pannan är het, tillsätt räkor, vitlök, ingefära, bambuskott, sallads­lök och sesamolja. Stek någon minut tills räkorna blivit röda.
  5. Sås: Tillsätt såsingredienserna och låt koka i någon minut.
  6. Servera med ris

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.