Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med banan

 
Skriv ut

Denna kladdis är väldigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten.
  2. Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet.
  3. Rör i det smälta smöret.
  4. Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.
  5. Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill. (Jag brukar använda teflonform och smörjer inte den.)
  6. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur.
  7. Servera kakan med vispad grädde med hackad choklad i.
  8. Förvara den därefter i kylen tills servering. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.