Denna kladdis är väldigt god.
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten.
- Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet.
- Rör i det smälta smöret.
- Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.
- Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill. (Jag brukar använda teflonform och smörjer inte den.)
- Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur.
- Servera kakan med vispad grädde med hackad choklad i.
- Förvara den därefter i kylen tills servering. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.
Publicerat den
17 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar