Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med getost och nötter

 
Skriv ut

Kladdkaka med ny twist! Getost och nötter blir ljuvligt gott i denna kladdkaka. Serveras med päronmarmelad och en klick vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter eller två små formar, 15 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker samt äggen, ett i taget, i kastrullen. Tillsätt de övriga torra ingredienserna.
  3. Häll smeten i formen. Smula över getosten samt toppa med hackade nötter. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter, den ska vara kladdig i mitten.
  4. Servera den med en klick päronmarmelad och vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.