Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med mint

 
Skriv ut

Choklad och mintsmak är två av mina favoritsmaker...gott tillsammans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  3. Smörj en form gärna med löstagbar kant om ca 24 cm och ”bröa” den med råsocker.
  4. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och mintarom. Vispa ej!
  5. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  6. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  7. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig.
  8. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.