Choklad och mintsmak är två av mina favoritsmaker...gott tillsammans.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
- Smörj en form gärna med löstagbar kant om ca 24 cm och ”bröa” den med råsocker.
- Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och mintarom. Vispa ej!
- Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
- Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
- Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig.
- Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
10 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar