Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med mjölkchoklad och dajmkulor

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En smarrig kaka till kaffe

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt 100 g mjölkchoklad som får smälta med. Hacka resten av mjölkchokladen grovt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt chokladblandningen den hackade chokladen och vetemjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Grädda kladdkakan i 175 grader i ca 25 minuter. Låt kakan svalna. Topping: Smält den mörka chokladen över vattenbad. Bred på chokladen, gärna så att det rinner ut över kanterna. Strö på dajmkulor. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.