Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med nougat och kokos

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 22 minuter
Skriv ut

Helt underbart god, ni måste prova denna mmmmm

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos. Smält smöret i en kastrull. Vispa samman ägg och socker med handvisp. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten. Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en lagom kladdig konsistens, under den krackelerade ytan, känner du med en sticka redan efter 15 minuter. Den skall vara kladdig fortfarande!! Ta ut kakan och hyvla på ett lager nougat. Bred ut över ytan när nougaten smält. Strö kokosflingor över ytan låt svalna och ställ in i kylen. Servera med mjukrörd vaniljglass eller vispad grädde och gärna färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.